Gesztenyével töltött pulyka
8 fő részére
Nehézség:
nehéz
hozzávalók
- kb. 3 kg-os bébipulyka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg sertéshús
- 2 dl tej
- 70 dkg gesztenye
- 10 dkg vaj
- 2 zsemle
- törött bors
- majoránna
- só
Elkészítés
- A gesztenyét bevagdossuk.
- Sütőben kipattogtatjuk.
- Kevés vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejet.
- A zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, a darált sertéshússal összekeverjük, fűszerezzük, a vajat beletesszük. Összegyúrjuk.
- A pulyka mellcsontját és az inakat eltávolítjuk.
- A pulykát kívül-belül megsózzuk.
- Megtöltjük a masszával.
- A nyílást bevarrjuk, a combokat összekötjük.
- A szalonnacsíkokkal beborítjuk.
- A tepsibe egy kis vizet öntve beletesszük a pulykát, beborítjuk fóliával.
- Nem túl meleg sütőben puhára pároljuk.
- Levesszük a fóliát, és a zsírjával locsolgatva pirosra sütjük.
- A cérnát levesszük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.