Gesztenyével töltött pulyka

8 fő részére

Nehézség:

nehéz

Beküldte:

hozzávalók

  • kb. 3 kg-os bébipulyka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg sertéshús
  • 2 dl tej
  • 70 dkg gesztenye
  • 10 dkg vaj
  • 2 zsemle
  • törött bors
  • majoránna

Elkészítés

  1. A gesztenyét bevagdossuk.
  2. Sütőben kipattogtatjuk.
  3. Kevés vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejet.
  4. A zsemléket tejbe áztatjuk, kicsavarjuk, a darált sertéshússal összekeverjük, fűszerezzük, a vajat beletesszük. Összegyúrjuk.
  5. A pulyka mellcsontját és az inakat eltávolítjuk.
  6. A pulykát kívül-belül megsózzuk.
  7. Megtöltjük a masszával.
  8. A nyílást bevarrjuk, a combokat összekötjük.
  9. A szalonnacsíkokkal beborítjuk.
  10. A tepsibe egy kis vizet öntve beletesszük a pulykát, beborítjuk fóliával.
  11. Nem túl meleg sütőben puhára pároljuk.
  12. Levesszük a fóliát, és a zsírjával locsolgatva pirosra sütjük.
  13. A cérnát levesszük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.